ONZE NORMEN EN WAARDEN

SAMENWERKING

Trailz 043 streeft naar samenwerking met mountainbikers, verenigingen, natuurorganisaties en overheden.

Ons doel? Een mountainbike vriendelijke regio die mountainbikers respecteert, of liever nog: omarmt. Mét passie voor natuur.

TRAILS

Zoals onze naam al aangeeft, staan de trails voor ons centraal. Zo hebben we bijvoorbeeld de St. Pietersberg route gerealiseerd. Ook werken we aan verbindingsroutes met de MTB-netwerken en hebben we een bikepark gerealiseerd aan de Noormannensingel, ideaal voor de kids. Maar ook willen wij graag betere voorzieningen, zoals afspuitplaatsen en MTB-vriendelijke horeca op strategische plaatsen.

COMMUNITY

Een vereniging - maar dan anno 2018. Geen 'rondjes om de kerk'. Je bent van harte welkom (maar beslist niet verplicht) om met ons mee te rijden op een van de wekelijkse rides.

Rijd je liever alleen? Even goede vrienden. Als lid van Trailz 043 help je vanzelf de MTB-community in Maastricht te versterken!

043 - EN VERDER

We mogen dan gevestigd zijn in Maastricht, maar we kijken graag verder dan onze neus lang is. Zo hebben we al goede contacten met andere verenigingen in Zuid-Limburg, maar ook diverse overheden en instanties in Nederland en daarbuiten. Mountainbiken is avontuur, en daar gaan we graag naar op zoek.

Het bestuur van Trailz043 bestaat uit 3 leden:
Sjef Eijmael                      voorzitter
Roy van de Wal                penningmeester
Yvor Wald                         secretaris

Ondersteuning:
Judith van Geenen          ledenadministratie
Marc Drozda                    evenementen organisatie
Ron van de Booren         route coördinator
Igor Heemels                   media/communicatie
Didier Telders                 grafische vormgeving
Robbert Ederer               communicatie/social media
Maurice Biermans          algemene ondersteuning
Rinus de Veth                 MTB clinics/trainingen/instructeur

Evolutie en revolutie.
De mountainbikesport evolueert: Door technologische ontwikkelingen kunnen de fietsen steeds extremere uitdagingen aan en nieuwe wedstrijdvormen brengen de sport op een hoger niveau. In het buitenland groeien de voorzieningen en het imago met de sport mee: trailcenters, bikeparken en uitdagende routes faciliteren mountainbikers van ieder pluimage - van cross-country tot downhill en van all-mountain tot biketrail. Het wordt hoog tijd dat Nederland, en zeker de regio Zuid-Limburg, met deze ontwikkelingen meegroeit. Met die wens in gedachten is in oktober 2012 mountainbikevereniging Trailz 043 opgericht. Inmiddels hebben we tussen de 80 en 100 leden en 650 Facebook-volgers.

We zijn als vereniging bijzonder actief en ambitieus en werken dan ook zo goed mogelijk samen met andere partijen zoals de overheid (gemeenten en de Provincie), natuurorganisaties (SBB, Limburgs Landschap en Natuurmonumenten) en andere verenigingen in de regio Zuid Limburg. Ook hebben we een goed contact met organisaties in Vlaanderen en Wallonië om grensoverschrijdend MTB-verkeer mogelijk te maken. En dan wel via een mountainbike routenetwerk dat kwalitatief zo hoogwaardig mogelijk wordt. Dit is een proces van jaren en belangrijk genoeg om toekomstgericht naar een echte mountainbikeregio toe te werken. Hiervoor is een brede basis nodig met een ruime achterban. Die achterban vormen de leden van clubs en verenigingen omdat deze zichtbaar zijn. Er zijn talrijke mountainbikers in Zuid Limburg, in aantal geschat op 35.000/45.000. Het overgrote deel is niet gebonden en opereert individueel of met kleine vriendenclubs. Niks mis mee, maar voor belangenorganisaties onzichtbaar. Daarom hebben we in 2017 een nieuwe organisatie opgezet: MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg).

Hierin worden alle betrokken organisaties als partners meegenomen zoals alle grote MTB-clubs in Zuid-Limburg, het Huis voor de Sport/Limburg Cycling, NTFU, IMBA Europe, Routepunt (VVV) en alle natuur- en landschapsorganisaties.
Maar in de eerste plaats draait het in onze vereniging om het mountainbiken. Dat is onze sport en die willen we zo vaak en intens mogelijk uitoefenen. Daarom hebben we wekelijkse ritten welke via social media worden afgesproken. Ons gebruikelijke startpunt is Chalet Bergrust of Chalet d'n Observant bij de Sint Pietersberg. Beiden hebben parkeerplaatsen. Maar soms spreken we op andere locaties af of hebben we een "opfrisclinic". Dat geven we aan op onze besloten Facebookpagina, die dan ook als ons communicatieplatform gebruikt wordt. Hiervoor moet je wel aangemeld zijn als Carbon of Titaniumlid.
Geen lid? Geen probleem! We hebben ook een community Facebookpagina, die voor iedereen zichtbaar is.

Onze jeugd-afdeling voor jongeren van 12 tot 18 jaar hebben wij het lidmaatschap Junior Trailz043. Hiermee kunnen kids geregeld (familie)toertochten meerijden en deelnemen aan clinics.

Daarnaast hebben we een prachtig bikepark aan de Noormannensingel; Green043 Bikepark.
Behalve volwassenen kunnen ook kinderen vanaf 5 jaar zich uitleven op een pumptrack and North Shore (houten constructies) en krijgen ze trainingen en leren ze de basis-skills van het mountainbiken. We gebruiken deze locatie vaak voor (verjaardags)feestjes, BBQ, vergaderingen, trainingen, workshops en als uitvalsbasis voor toerritten.  De openingstijden zijn op de website te zien, evenals speciale activiteiten. Omdat hier veel ouders met kinderen komen, hebben we een breed publiek aan volgers. (784 in dec 2017). Leden van Trailz043 kunnen gratis gebruik maken het bikepark.

Blijf op de hoogte middels facebook