St. Pietersbergroute beste nieuwe mtb-route van Nederland 2018

14-10-2018

Tijdens de MTB trail awards 2018 in 's Heerenberg is de St Pietersberg MTB route uitgeroepen tot beste nieuwe MTB trail 2018! Jean Debeij heeft namens Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL) en Trailz043 de trofee in ontvangst genomen.

MOZL die namens Trailz043 en haar vrijwillige routebouwers de award voor 'Beste nieuwe MTB-route van Nederland' is gaan ophalen in 's Heerenberg heeft maandag 8 oktober 2018 op het Green043 Bike Park de 'trofee' overhandigd aan Ron van den Booren, de bouwcoördinator van de trail en Sjef Eijmael, voorzitter van Trailz043.

Sjef, een mountainbiker pur sang, wilde het mountainbiken een erkende sport maken in het Limburgse, met name in Maastricht. Enkele doelen voor hem waren een stabiele, eerlijke, groeiende en open club op te zetten, maar ook een mountainbike route in zijn achtertuin, 'uzze berg', de St. Pietersberg te realiseren. Jaren gingen voorbij, vele uren en vrijwilligers steunde deze droom en nu is deze droom niet alleen verwezenlijkt, maar wordt zijn droom ook nog bekroond met een award: 'beste nieuwe MTB-route van Nederland'.

Coördinator van de bouw van de route, Ron van den Booren is al lang lid bij Trailz043, had tijd over en zag het als zijn taak om samen met andere vrijwilligers de droom van Sjef Eijmael werkelijkheid te maken. Hij hield veel contact met Natuurmonumenten, zorgde voor "werkschema's" voor de vrijwilligers en was daarmee aanspreekpunt als men vragen had.
Ook hij is terecht trots op deze award.